Rust sparket Pittsburgh Stanley Cup-finalen, Palát og Šustr er over

Siste års deltakelse i Stanley Cup-finalen, da de ble beseiret av Chicago, vil ikke spille sølvtroféet for andre gang på rad. Omvendt, for 2009, hvor de reiterte Detroit i syv kamper, returnerte et år gammelt endelige nederlag til motstanderen, Pittsburgh . Og det vil fortsette å bli fortjent etter å ha vært et bedre lag i den syvende Eastern Conference Final Duel. Returen av en helbredet kaptein Steven Stamkos, som overraskende dukket opp i Jon Cooperas trenerlinje, hjalp ikke. Den første slo hjem.Bryan Rust var den første til å legge ledelsen i den 22. minutt da han slo øverste hjørne av Andrei Vasilevsky-porten med en sving. Bistand gikk til Chris Kunitz og Yevgeny Malkin.

Deretter spilte Sidney Crosby fire på begge sider. Imidlertid, like kort tid, feiret Ryan Callahan ikke målet takket være den utmerkede målvakten. Den neste endringen av poengsummen kom i 30 minutter og Lightning gjorde det gjennom. Bare 1: 1 ble avgjort av den unge mannen Jonathan Drouin, som reiste fra høyre pute til venstre sirkel og sendte pucken like over Matt Murray’s jab med et voldsomt slag.Avstøpningen av Ben Lovejoys sprett avspilt av baksiden av puten, og Vasilevskys puck kunne ikke skjule seg under utstyret, som ble brukt raskt av Sterk Rust – 2: 1. I tillegg til Lovejoy, skaffet assisterende også Malkin for andre gang i kampen. Like før den andre avgang til førerhusene, truet gjest Stamkos med en bombe fra sin høyre ring, men Murray klarte å klemme pucken av. På slutten av kampen forsøkte Tampa å bosette seg på et spill uten målvakt, som ble brukt av Carl Hagelin til det tredje målet.Dommeren skjønte imidlertid ikke målet hans fordi noen rørte på pucken på en Pittsburgh-benk. Men Lightning har ikke nådd et nivelleringsstadium, så progressive feiringer kan brytes ut i CONSOL Energy Center. Pittsburghs kaptein Sidney Crosby virker lite sannsynlig å være overtroisk av Joe Pauls San Jose. Vinner av Eastern Conference of Prince of Wales Trophy, som pingvinerne har vunnet for femte gang i historien, har tatt over.

Den første finalen med San Jose med Roman Polák og Tomáš Hertl vil bli spilt av Pittsburgh mandag 30. mai . Han vil bli sett på som en av pingvinerne og nykommeren Dominik Simon.Tvert imot endte sesongen for tsjekkisk duo Tampa, Andrej Šustra (18:35, +/-: 0, 1 skudd) og Ondřej Palát (21:43, +1, 1 skudd).